talerz
talerz 2

01.

Restauracja

Znajdujemy się w historycznym budynku, którego korzenie sięgają początków XX wieku. Nasza restauracja to dwupoziomowy lokal na około 190 osób. Sala restauracyjna to wnętrza działającego browaru rzemieślniczego, gdzie na oczach Gości warzymy w pełni naturalne piwo. Dysponujemy również salą typowo pubową, idealnym miejscem do spotkań towarzyskich przy piwie i dobrym jedzeniu.

02.

Motto naszej kuchni to autorska wizja naszego szefa kuchni:

Mili Goście

Komponując nową odsłonę naszego menu starałem się urozmaicić smakowo Państwa wybory. Ten klucz sprawił, że wszystkie wariacje kulinarne dotyczą konkretnych rodzajów mięs czy ryb. Mam zaszczyt zaproponować Państwu również regionalne dania stołu jurajskiego certyfikowane przez Śląskie Smaki, a w nich między innymi nagradzany już przez Częstochowską Organizację Turystyczną- żurek na maślance. Mam nadzieję, że doznania smakowe w pełni zadowolą wszystkich naszych Gości.

Łukasz Kozioł

Szef Kuchni Restauracji Browar Czenstochovia

03.

Delikatesy Browaru

W naszych delikatesach znajdziecie Państwo produkty, które powstają z naturalnych składników na miejscu w naszej wędzarni, kuchni czy browarze.Można ich skosztować zamawiając potrawy z menu, na hotelowym śniadaniu lub nabyć bezpośrednio w delikatesach.

Dobre piwo kocha jeść